Kołduny litewskie
55,00 zł
Brutto
Wywodzące się z litewskch i kresowych tradycji kuinarnych mączne "kapelusiki" z farszem mięsem. Nie mylcie z uszkami…
Klasycznie podaje się je w rosole, alternatywnie z masłem, skwarkami, cebulką lub śmietaną.
Skład:
CIASTO [mąka pszenna (typ 405)-65%, woda-32%, olej rzepakowy, sól]-67%; FARSZ [mięso wieprzowe-89%, cebula, przyprawa do zup i sosów, sól, pieprz, oregano]-31%; mąka pszenna (typ 405)
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna: 970 kJ / 230 kcal
Tłuszcz: 5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2 g
Węglowodany: 33 g
- w tym cukry: 1 g
Białko: 10 g
Sól: 0 g
10
Opis
- Jednostka miary
- kg
- Trwałość
- 7 dni