zoom_in

Kołduny litewskie

55,00 zł
Brutto
Wywodzące się z litewskch i kresowych tradycji kuinarnych mączne "kapelusiki" z farszem mięsem. Nie mylcie z uszkami…

Klasycznie podaje się je w rosole, alternatywnie z masłem, skwarkami, cebulką lub śmietaną.

Skład:
CIASTO [mąka pszenna (typ 405)-65%, woda-32%, olej rzepakowy, sól]-67%; FARSZ [mięso wieprzowe-89%, cebula, przyprawa do zup i sosów, sól, pieprz, oregano]-31%; mąka pszenna (typ 405)

Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna: 970 kJ / 230 kcal
Tłuszcz: 5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2 g
Węglowodany: 33 g
- w tym cukry: 1 g
Białko: 10 g
Sól: 0 g

10

Opis

Jednostka miary
kg
Trwałość
7 dni