Krokiety z kapustą i mięsem
31,40 zł
Brutto
Tradycyjne danie kuchni polskiej w wersji kapustno-miesnej.
Nieodłącznym dodatkiem do krokietów jest oczywiście czerwony barszczyk. Podaj po odgrzaniu na patelni przy niewielkim ogniu lub w piekarniku w temperaturze 200 °C przez ok. 3 min.
Skład:
CIASTO [mąka pszenna (typ 405)-50%, woda-50%]-80%; FARSZ [kapusta kwaszona-67%, mięso wieprzowe-23%, cebula, sól, przyprawa do zup i sosów, pieprz]-18%; olej rzepakowy; bułka tarta
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna: 1000 kJ / 238 kcal
Tłuszcz: 9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Węglowodany: 33 g
- w tym cukry: 1 g
Białko: 6 g
Sól: 1 g
29
Opis
- Jednostka miary
- kg
- Trwałość
- 7 dni